Sex minuter.....

...kvar till Greys anatomy börjar. Nu är det dags att sätta sig tillrätta. Undrar hur det komer gå för George och Izzie?? =P Nyfiken till tusen nu!

Är det någon av er som ser på Greys anatomy?

//Petra


Middagen avklarad!

Nu har jag käkat middag, det blev bulgur med wokade grönsaker och strimlad kassler som jag stekte tillsammans, mums =P Nu ska jag se klart på The hills första avsnitt sen ska jag gå ut på en lång promenad och styrketräna ikväll. Vad kommer ni hitta på med ikväll?
By the way är det någon som är lika spänd som jag är om vad som kommer hända i Greys anatomy ikväll? =P Det är ju "första" avsnittet sedan uppehållet, hoppas George och Izzie klarar sig =)

// Petra


Löpar program V.3-4

V.3
Måndag:
4min rask gång
3min jogging
4min rask gång
2min jogging
1min rask gång

Onsdag:
4min rask gång
3min jogging
4min rask gång
3min jogging
1min rask gång

Fredag:
3min rask gång
3min jogging
3min rask gång
3min jogging
1min rask gång

V.4
Måndag:
3min rask gång
4min jogging
3min rask gång
3min jogging
1min rask gång

Onsdag:
3min rask gång
4min jogging
2min rask gång
4min jogging
2min rask gång

Fredag:
3min rask gång
4min jogging
2min rask gång
4min jogging
3min rask gångHär har ni lite peppande musik också!! =)

// Petra


Så fort det kan gå...

...riktigt illa. Jag säger alltid till min syster när hon kör och hon ska ta upp sin mobil och smsa, att hon lägger undan den till vi är framme. Här är några saker som kan hända, hemskt!! Det går så fort dessutom!

http://www.jesper.nu/jtube/Olyckor/43644-Ta_det_lugnt_i_trafiken/

//Petra


090930

Ännu en strålande dag har vi framför oss. Idag blir det sen löpning och så ska jag köra någon form av aerobics. Nu ska jag ner och käka frukost för jag vaknade ganska sent. Ska skriva ner två veckor till på mitt löparprogram som jag använde mig av.
Men ha en bra dag i solen så hörs vi senare! =)

// Petra


Svar på tal

"Varför ska man ställa en fråga till din blogg den är ju helt okänd??"

Svar: Alla bloggar är ju okända för olika personer, min är kanske okänd för dig lilla vännen som inte ens vågar skriva ditt namn (Fegt! Vågar du inte stå för det du skriver??), men det kanske finns de som läser min blogg varje dag (?) Men är det så krävande att ställa en fråga? Det tar ju max 30 sekunder och du förlorar ju inget på det, eller? Eller du menar att om man inte har en blogg som tex Kenza, Blondinbella osv så borde man inte få några frågor i sin frågestund??
Komigen, hur många bloggar finns det inte som är "okända" ??

//Petra


Frågestund!!

Nu är det dags för frågestund så det är bara att passa på, kan fråga allt mellan himel och jord!! =)

// Petra                                                                     


Löparprogram för två veckor

Nu kommer här två veckor på mitt löparprogram som jag har användt mig av. Det första ni ska göra är att välja ut tre dagar i veckan som ni ska springa på, jag är ute och springer på måndag, onsdag och fredagar och då försöker jag hålla det och alltid springa på dessa dagar. Sen en sak som jag också tycker du ska skaffa är en bok eller om du skriver in det på din data, men där du skriver upp hur du ska springa och hur du tyckte att det gick, ska ge exempel i slutet av inlägget =) Men då börjar vi:

V.1
Måndag:
5min rask gång
1min jogging
5min rask gång
1min jogging
3min rask gång

Onsdag:
5min rask gång
1min jogging
5min rask gång
1min jogging
3min rask gång

Fredag:
5min rask gång
2min jogging
4min rask gång
1min jogging
2min rask gång

V.2
Måndag:
5min rask gång
2min jogging
4min rask gång
1min jogging
2min rask gång

Onsdag:
5min rask gång
2min jogging
4min rask gång
2min jogging
1min rask gång

Fredag:
5min rask gång
2min jogging
4min rask gång
2min jogging
1min rask gång

Här är ett exempel på hur man kan skriva:
Idag gick det bra, jag fick bättre kontroll på min andning, men det är fortfarande jobbigt att springa.

Här har ni för två veckor. Tänk på att när det är rask gång så SKA du gå fortare än vad du normalt går! Jogga i den takt du klarar så du kan jogga hela tiden som är skriven!! Många springer istället för att jogga så de orkar inte hela biten och det är inte bra. Men kom ihåg: Du klarar detta, så KÄMPA!!

// Petra


Godmorgon på er!

Nu ska jag ge mig ut på en morgon promenad med hunden. Jag brukar promenera 2,5km med honom, dels är det bra träning för mig och sen mår hunden bra av det också ;)
Annars idag ska jag promenera mycket och köra våra dvd skivor, idag blir det nog - Platt mage, Stark rygg.
Det är ju något alla behöver, då menar jag stark rygg såklart!!

Men vi ses när jag kommer hem så ska jag lägga in två veckor på löpar programmet som jag snart är klar med, är på v.11 =) Håll ut!! =)

// Petra


Sötnosen då..

Man är aldrig för ung för att börja dansa ;)Enjoy!! =)

//Petra


Man behöver inte gå på....

...gym för att kunna styrketräna! De flesta har nog flaskor hemma, plastflaskor menar jag då. Du kan ta t ex 1,5liter flaskor, fyll med vatten och sen är det bara att köra. Jag ska försöka ta bilder där ni kan se hur ni kan styrketräna där hemma med hjälp av plastflaskor. På så sett har du ett par hantlar och om du vill att de ska vara tyngre kan du fylla dem med sand eller små stenar ;)
Ni kan bla annat träna biceps, triceps, bröst mm. Då vet ni alla det!! =)

// Petra


Ett annat bra tips!!

Nu är jag precis hemkommen från min promenad, blev på 1,5 timme pågrund av att jag var tvungen att få ihop mina tio tusen steg per dag och jag hade då bara innan jag gick ut 1500.  På iform kan man även mäta sin runda som man går och den rundan jag gick nu var på 6,08km och på den rundan gjorde jag av med 691 kalorier, Bra va!! =D En väldigt bra hemsida!! Ta en titt!!
Men åter till tipset:

Visste ni det att promenad är bra för din rumpa?? Jo, det stämmer. Promenader hjälper dig att få en fast rumpa som sitter på plats. Och promenader kan vem som helst, oavsett storlek göra, även om det är en kvart per dag eller en timme!!

Nu sen jag ändra min livstil så är jag ute och promenerar varje dag och det är så härligt!! =)

Hoppas ni gillar mitt tips! Vi kanske ses i spåret?? ;)

// Petra


Tränings tips!!

För mindre än ett halvår sen så bestämde jag mig att det är dags att förändra mig, jag var inte nöjd med mig själv och då menar jag kroppsligt. Jag har alltid tränat styrketräning, men jag kände att det var dags att jag börja röra på mig. Jag hittade min inspiration från alla träningsbloggar och det var en speciell, men dock kommer jag inte ihåg vilken det var, men den hade en länk där man kom in på IFORM s hemsida. På den hemsidan hittar man alltifrån olika träningstips till recept. Jag började kika igenom och plötsligt så såg jag det som var menat för mig.

Löpning!! Jag klickade in på löpning för nybörjade och kollade igenom programmet, jag fastnade direkt =)
Men jag visste att jag inte skulle fixa det själv så jag hörde med mina systrar om det var någon som var sugen och en nappade. Vi bestämde oss för att starta på måndagen, detta hittade vi på lördagen så vi snackade om det under helgen. Tankarna gick ifrån att detta klarar vi lätt, till att detta kommer nog bli jäkligt tufft.

Men när väl måndagen kom gav vi oss ut. Första dagen såg ut så här:

5min rask gång
1min joggning
5min rask gång
1min joggning
3min rask gång

Vi tog oss in i parken och startade. Ni kan ju säkert tycka att det är ju ingenting, men gud vad jobbigt det är om man är otränad. Jag köpte ett block där jag kan anteckna hur jag spring och skriva en kommentar på hur jag tycker att det går. Min första kommentar om första dagen jag kom ut, löd så här:

" Idag var första gången på säkert tre år som jag kom ut och hade konditionsträning. Jag tyckte att det gick bra, men det var väldigt svettigt!" =)

Första gången kändes bra och sen gav vi oss ut för andra gången på onsdag. Vi bestämde att vi skulle köra måndag, onsdag och fredag Alltså löpning tre dagar i veckan. Men man kan ju själv bestämma dagarna. =)
Något jag märkte att efter hand sprang man lite snabbare än man gjorde första gången.
När vi kom in på vecka fem så började mina förändringar. Jag körde måndagen enligt schemat, alltså:

3min rask gång
5min joggning
3min rask gång
4min joggning
1min rask gång

Här kände jag att det började bli jobbigt att springa och sen börja gå och sen ge sig på att springa igen, så när onsdagen kom så gjorde jag såhär istället:

4min rask gång
13min joggning
11min rask gång

Här kan jag säga att det kändes mycket bättre. När man passerade 8minuter så började det gå lättare. Här hade jag flåset uppe hela tiden istället för att varva ner när man börja gå och sen skulle få upp flåset igen. Så efter det så började jag springa så länge jag orkade och ni kan ju gissa att jag var stolt!! =D Jag trodde aldrig att jag skulle orka så länge.
I dagsläget så är jag igång och springer minst 2,5km, vilket är en stor förändring till förr när man inte kunde jogga en 100meter och det var för knappt 3månader sen.
En sak man ska känna till är att Ingen annan känner din kropp, mer än vad du gör! Det är bara du som vet hur långt du kan pressa dig själv och när du vet att det är dags att vila.

Nu i veckan så kommer jag börja lägga upp träningsprogrammet som jag använde mig av och man kan nästan säga att det förändrade mitt liv!!
Så varför inte börja förändra DITT liv!?!

Oj, detta blev ett väldigt långt inlägg, men träningen är en sak jag verkligen gillar så jag kan prata på om det hela tiden =) Så håll utkik nu i veckan för att få träningsprogrammet.

// Petra

                     
                    Världens roligaste smile, men den bjuder jag på!! =P


Hemma

Nu har jag kommit hem, ska gå ut med hunden och sen ska vi käka middag, mums! =P
Ikväll ska jag gå en långpromenad, sen vet jag inte om det är något speciellt på tv, får kolla upp det, eller ni läsare kanske vet??

// Petra


Besök av kusinvitamin, sen kalas

Imorse blev jag väckt av kusinvitamin som var här på besök för hennes mamma och pappa körde deras katt till vetrinären i helsinborg, den har nog blivit sjuk eller något. Senare idag ska vi köra till staffanstorp för att ha kalas för min farmor, så jäkla kul det ska bli. Brita och Kerstin ska också vara där så då är det ännu roligare =P
När vi kommer hem ska vi försöka få med Martina och Frida på aerobics, så hoppas de inte bangar. Nu ska jag fixa mitt hår, smink och kläder, så vi hörs senare!! =)

// Petra


Aerobics på kvällen, kan det stämma??

Ja, när man heter Petra så kan det. Nu ska Hannah och jag på aerobics. Ska bli skönt att röra sig nu så är man riktigt trött sen när man lägger sig =P 
Imorgon så ska vi ju dra till staffanstorp på kalas hos min farmor som i fredags fyllde 80år, ska bli superkul och det var längesen man såg dem, längtar!! =)
Just nu sitter jag och lyssnar på Debarge- Rhytm of the night, grym låt, så jäkla grym!
Just det! Jag hinner inte skriva mitt träningstips ikväll så jag LOVAR att det kommer in imorgon, så håll ut!! =)
Vad har ni hittat på med ikväll, många som är ute och festar??

// Petra


oj vad tråkigt

Nu är Fridas rum klart och nu ska vi ta mitt, jag hatar verkligen att städa fy alltså. Ikväll ska jag tipsa om ett bra träningssätt för er som vill komma igång med träningen, så kika in senare!!!

Ha det så bra sålänge!!

// Petra


Intervallträning

Idag blev det lite intervallträning, vilket jag känner att jag nog inte kommer göra om inom närmsta framtid. Jag kände i mitt högra ledband vid knäet så det är nog inte meningen jag ska intervallträna just nu.
Jag ska hjälpa Frida att städa i sitt rum, kan ni tänka er det, jag , MOI (?) ska hjälpa till att städa?? Jag måste nog ha feber hehe.
Men jag skriver ett inlägg senare när vi är klara och när jag känner för det.

Ha det bra, jag vet att ni älskar mig!! =P ( Kissie wannabe =P )

// Petra

               


Löpning

Nu ska jag dra ut och springa så vi hörs när jag kommer tillbaka, all right!! =)

Undertiden så kan ni ju fundera på detta:

Har ni idag sagt Hej till en okänd person och om inte varför??

// Petra


Gymnastik

Nu snart ska jag dra ner i stan och gå på min kusins gymnastik. Hoppas det går bättre idag för henne. Mina funderingar kring det är att jag ska promenera ner, men just nu ser det ut som att det regnar och det är så tråkigt att promenera i, eller vad tycker ni??
Måste också se om det är någon som vill följa med mig, är ju alltid roligare om man är två! =)

// Petra


Var fan är ni??

Det tråkigaste med att ha en blogg är när det knappt är någon som läser och sen dem som väl läser den skriver aldrig någon kommentarer, varför?? Ibland känns det bortkastad tid att hålla på att underhålla bloggen, liksom är det meningen att man ska börja provocera och var en jävla bitch för att få läsare, NEEEEJ!!!
Usch, det är verkligen inte meningen att vara elak mot er men ibland, och så borde säkert andra också känna, undrar man varför man skriver i sin blogg??
Jag skulle verkligen uppskatta om ni gav mig lite tips på hur jag kan förbättra min blogg och vad ni vill ha med i bloggen!! All kritik är bra kritik eller??

// Petra


Döm aldrig en människa utifrån utseendet

Detta är något som verkligen stämmer. Och jag kan erkänna att även jag har gjort det någon gång. Men här i denna videon ser man verkligen hur det kan gå till. Alla dömde Susan efter utseendet och även jag tänkte
- Hon är ju inte riktigt klok!?! =/
Men nu efter så skäms man lite. Så bra sång röst hon har och hon har ju spelat in fler låtar i usa nu också. Sjukt bra!!
Jag ska hitta ett klipp så ni kan se det, säkert finns det ju dem som redan har sett det men ni kan gott titta en gång till!! ;)

// PetraFacebook

Har prcis ätit middag och satte mig precis en runda på facebook. Såg att en kompis hade gjort en rolig bild av mig, genom att klicka på min näsa =/ Så varför inte sätta in den på min blogg?? =)

Njut!! Den här bjuder jag på ;)

       

// Petra


Stallet

Nu har jag typ precis kommit hem från stallet. Flisan var och red idag och det blev en lång dag. Jag fick mocka boxen, var ett tag sen man testade det nu =)  Tycker det är roligt att hålla på med sådana saker, så är man inte bara hemma hela dagarna långa. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, ska ut en runda sen iallafall och se om Hannah och Martina följer med på afro imorgon istället för vi hinner inte till bodyjam idag.

Vad har ni hittat på med idag?? Vad har ni för planer på kvällen??

Ska även se om jag kan ladda över lite bilder till dator, vet dock inte om jag kommer lägga in dem på bloggen men vi får väll se vad som händer. Nu närmar det sig också New Moon!! =) Är det många som ska gå och se den tro?? Jag vet iallafall en som kommer sitta bänkad och det är jag, den kommer säkert vara skit bra! Längtar!! =)

Ha en fortsatt trevlig dag allihopa!!

// Petra


Sååå trött

Just nu är jag väldigt trött, känner att jag kommer nog lägga mig tidigt idag. Ska se om Hannah ville följa med på en liten promenad så jag får lite fler steg iallafall. Snart blir även flisan hämtad för hon ska bli fotad på sin förskola imorgon, kul. Jag vet inte ens vad jag ska skriva mer nu??
Så ni får ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi imorgon!! =)

// Petra


090924

Idag vaknade jag ganska sent så jag missade min morgon promenad, men då får jag ta en extra promenad under dagen. Igår kväll fick jag precis ihop över 10000steg på kvällen när jag var ute med hunden sista rundan, så skönt. Snart så kommer kusinvitamin hit så ska vi passa henne en stund idag, ska också bli roligt. Ska försöka få med henne ut i trädgården och plocka äpplen med mig, men det borde inte bara så svårt ;)
Annars händer det inte något speciellt idag, vad ska ni hitta på med??

// Petra


Musik är livet

Är hemma nu efter att ha sett på Fridas innebandyträning. Hannah var även med där. Just nu så är det strax Christine så jag ligger i sängen med dator och lyssnar på lugna favoriter, me like. Musiken är oftast väldigt bra och det gillar ju jag =P Senare ikväll ska jag gå ut på en promenad, måste få ihop mina 10000steg varje dag. Snackade med Jenny igår på facebook, det var väldigt trevligt, hoppas det blir fler gånger.
En annan sak jag hoppas är att lågkonjukturen ska ta slut så jag kan få jobb igen och det är inte vilket jobb som helst utan det bästa =P Jag gillar verkligen det och alla personer som jobbar där är så snälla och rara.

Vad har ni hittat på med ikväll??


// Petra


Att ha viljan att INTE ge upp

Ja, det behövde jag ha idag. Jag gav mig ut för att springa, blev själv idag för Hannah hade redan varit ute, 2,5 km och det var så jobbigt. Jag kände en bra bit att jag skulle ge upp, hade ingen ork kvar enligt min hjärna, MEN jag gav inte upp och det är jag jäkligt glad över. Att ge upp verkar alltid vara den lättaste vägen ut, men hur nöjd är man då över sig själv efter?? Man klarar alltid lite längre när man känner att man inte orkar mer, bara till att hålla ut!!
Nu ska jag återhämta mig sen ska jag ha aerobics, kommer vara jobbigt det med =P Men man blir glad när man märker att man orkar lite mer varje gång =)
Igår pratade jag med min stora syster Jenny, jag hoppas hon kan övertala Thomas så han kommer hit och hälsar på, hade varit så jäkla kul. Ska se om hon kanske är inne på facebook nu.

Ni får kämpa på med dagen =)

//Petra


Tisdagen avklarad!!

Så! Nu är tisdagen också avklarad och jag avslutade dagen med en promenad på 1 timme och 20 minuter, Sjukt stolt =P Nu ska jag se om Jenzan kommer in på facebook en stund så vi kan snacka sen blir det sängen. Imorgon är en ny träningsdag och då hade jag tänkt försöka ge mig på en ny löpningsrunda, en lite längre. Får se om Hannah följer med på den rundan också eller hon kanske kör en egen. Nu märker man riktigt att det börjar bli höst, fy vad kallt det är nu och blåser gör det också.
Men nu avslutar jag för idag så ni får sova gott för det ska jag göra =)

// Petra


Träning, träning och åter träning

Just nu är det full rulle med träningen, som jag sagt innan så är det ca sju veckor till Jenny kommer hem så nu ska jag lägga i en växel till. Hannah och jag skrev upp i söndags vad vi ville göra om dagarna, när det gällde träning, och jag skrev upp ungefär så här:

Måndag:
- Löpning
- Aerobics- Effektiv förbrännings cdn
- Kvällspromenad på minst 20minuter
- Inte äta något efter kl 19.00

Tisdag:
- Morgonpromenad på 2,5km
- Aerobics - Platt mage, stark rygg cdn
- Styrketräning
- Kvällspromenad på minst 20minuter
- Inte äta något efter kl 19.00

Och så fortsätter det. Måndag, onsdag och fredag är likadana och tisdag och tordag är likadana. Men då känner jag så här om det. Igår klarade jag alla och idag har jag styrketräning och kvällspromenad kvar, men jag känner fortfarande inte att jag tar ut mig till max, utan jag hade kunnat göra mycket mer. What to do??
Är det någon av er läsare som hade kunnat hjälpa mig och komma med förslag hur jag ska göra?? Vi funderar på att börja köra Bodyjam och Afro också, det är dansaerobics med olika dansstilar, men då måste vi dra in till malmö för att kunna det och då behöver man ju pengar till bussen eller bensin, som inte finns just nu =/ 

Så nu kommer vi till er läsare!! Kan ni ge bra tips på vad man kan göra, som inte kostar en massa pengar!! =)

// Petra


Nu jäklar kör vi, är ni med??!!

Nu är det bara ca 7 veckor kvar till Jenzan kommer hem från Grekland så nu jävlar är det ännu hårdare träning som gäller. Ska se till att köpa ett busskort så jag kan åka in till malmö och träna på Ac. Annars idag så var jag ju med Åsa och Felicia i stallet, Flisan red. Det var super kul och jag kommer följa med fler gånger om jag får. Nu ska jag strax lägga mig, ska upp tidigt och promenera imorgon =P Plus att imorgon kommer ju pappa hem så jag och Hannah ska hämta honom på svågertorp, ska bli skoj.
Just det jag har ju glömt att säga att jag färgat mitt hår. Det blev riktigt bra, lite rött brunt typ. Ska försöka ta en bra bild och lägga upp här på bloggen så ni kan få se det.

Ni får ha det bra och sova så gott!!

// Petra


Long time no see

Nu var det ett tag sen jag skrev, haft fullt upp och så har jag haft ryggskott och varit sjuk. Men nu är jag tillbaka. Strax ska jag följa med Åsa och min Kusin till stallet för Flisan ska rida, sjukt kul att se, synd bara att jag inte har min kamera för den fick ju min pappa med sig till Spanien, Mallorca.
Nu ska jag byta om och se om jag kan hitta några skor att använda =/ Måste bara säga att, jag brukar inte se på idol men iår så har jag sett ett par program och de är ju bara så roligt, bara det att folk vågar visa sig i tv och sen att de sjunger som krattor liksom, men det är ju så det ska gå till eller??
Vem tycker ni har varit den bästa i idol iår änsålänge??

Ha en fortsatt bra dag!!

//Petra


Minnen//Petra

090917

Tja everybody!!
Hoppas allt är bra med er för det är bara bra med mig. Idag har inte hänt så mycket. Imorse körde jag pappa in till jobbet och nu i eftermiddags så åkte han iväg till Spanien, Mallorca och jag är inte lite avis, jag är jävligt mycket avis. Jag önskar att jag hade kunnat följa med. Jaja men åter till annat. Snart ska Hannah och jag iväg och fixa mat, ska bli gott, ska se till att få med henne på en promenad sen också, vi gick på en liten innan men jag tycker inte att det räcker hehe. Imorgon så drar jag, Hannah och Martina iväg till Malmgren och ska snacka, se film mm, ska bli sjukt roligt för det var ett tag sen man umgicks så. Hannah och jag sitter och diskuterar hur vi ska ta hos dit och lite andra saker, hoppas bara att hon följer med =)
Just nu på tv:n så visas Grey´s anatomy, jag minns det sista avsnittet när George är med i en bilolycka och man kan inte känna igen han och jag vill bara se fortsättningen, Är det någon som vet när det börjar igen???
På lördag så ska jag och Frida ner och kolla när Kusinvitamin har gymnastik och det ska bli såååå roligt. Ska ta med min kamera eller nä just det, det går ju inte för den fick pappa med sig, hoppas nu han tar en massa snygga bilder =P Äsch nu ska jag dra så ni får ha det så roligt!! =)

// Petra


Vinnaren av goodibagen..

Grattis Sara som blev vinnare av goodibagen, jag har kontaktat dig på din mail så bara till och kolla den.. Tack till alla er andra också som var med men som tyvärr inte blev vinnare denne gången.. Bättre lycka nästa gång!!// Petra

Oj oj oj

Hehe guess what!! =O Jo ännu en tävling. Varje gång jag kikar in hos Millah så har hon en otrolig tävling! =) Då blir man glad och ännu bättre hade varit om man vunnit ;) Denna tävlingen är tillsammans med kalaspinglan
Men kika in och kolla ni med, Klicka på bilden nedan bara!!


 

//Petra


Tjo hej

Har precis nästan kommit hem från Malmö så jag ska fixa några saker. Ikväll ska jag skriva lite olika inlägg om bla min dag, om VMA osv. Så kika in senare =P

// Petra


Såna som ni borde inte få finnas!!

Hej alla!
Idag mår jag inte alls bra, både fysiskt och psykiskt. Igår kväll hände något hemskt som inte ska ske. Jag fattar inte hur man kan göra så!?! ( Kommer skriva ett inlägg senare för att få ut min frustration, så kika in senare eller imorgon så kommer det finnas )

Men nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska några i min familj dra oss upp till vår morbror med familj för de bjuder på middag idag, ska bli roligt. Sen ikväll bestämde vi systrar oss för att ha filmkväll så jag hoppas det kan rensa ens tankar från allt hemskt.
Men det kommer nog troligtvis inte bli fler inlägg idag så ni får ha en fortsatt trevlig helg så ses vi imorgon! =)

// Petra


Kom över en till tävling ;)

Jag kom över en till tävling, är med i rättså många nu kom jag på hehe :) Och alla är nästan hos Millah =)
Nu tävlar hon ut en goodibag iallafall =)

Som vanligt klickar ni på bilden om ni vill komma till hennes tävling!!! ;)


     

//Petra


Guud vad duktig jag varit idag =)

Idag har jag varit jätteduktig. Nu ikväll så gick jag en powerwalk i 55minuter, körde på "sågen" ( vet ej vad maskinen heter, men vår granne säger att det låter som en såg), och gjort situps med 5 kilos vikt som extra vikt =P Jippie!!
Imorgon så är det vägning och mätning, hoppas det går neråt fortfarande =) Hannah och jag ska även testa och baka ett Grahamsbröd nu ikväll till frukosten imorgon, hoppas det är gott.
Några av mina läsare ville att jag skulle lägga upp några av de videos jag såg på innan idag på bla Taylor Lautner och Robert Pattinsson i Twilight, så här kommer några av dem!! ;)Så här har ni läsare!! Allt för att göra er glada ;) De två första har jag haft uppe en gång tidigare, så rolia!!

Ni får sova så gott så hörs vi imorgon!! =)

//Petra


Youtube

Gooday!! =P
Sitter just nu och kollar på youtube på lite olika videos där Robert Pattinsson och Taylor Lautner är med. De är så roliga, ska se om jag lägger upp någon här på bloggen sen =)
Just nu är här hema lika dött som alltid, finns typ inget att göra och det är såååååååå tråkigt. Jag ska dock se om jag kan få med Frida ut en stund och ställa henne på ett par rollerblade =P hehe det hade varit skoj. Jag ska själv börja åka, men jag är livrädd för att trilla och skada mig =/ What to do??
Någon som har några bra knep hur man ska gå tillväga hehe =)

Någon som gillar att åka rollerblades??

Ha det bra och sköt om er!!

// Petra


090912

Godmorgon!!
Idag är jag uppe med tuppen hehe, eller nästan iallafall, dock har jag varit uppe i en timme så jag har hunnit duscha och äta frukost. Idag ska lillkusin på dans aerobics eller vad de nu kallar det. Det var tänkt att Hannah och jag skulle dit och kolla, men det blev ju ändrade planer på det, som alltid typ.
Nu istället ska jag unna mig en promenad, ska ta med mig min musik för det är alltid skönare med musik i öronen eller vad tycker ni??
Annars idag så har jag inga planer direkt. Vad har ni för planer idag? Något roligt??

Ha det så bra idag och sköt om er!!

// Petra


En tävling till av Millah

Millah har just nu en del tävlingar pågång med superfina priser. Nu medverkar jag i en där man kan vinna en Champagne färgad klänning. Klänningen kommer ifrån Werofashion.
Ni kan klicka på bilden nedan för att komma till tävlingen =)

                
Är den inte superfin!! =)

// Petra

Åter Tävling

Nu har bloggaren Millah tävling i sin superfina blogg. Här tävlar hon ut en goodibag med smink i, vem vill inte vinna smink liksom?? =P
Vill ni komma till hennes blogg så klicka på bilden nedan!! =)


                 

// Petra


090911- Alla som inte är helt självupptagna och samtidigt har båda fötterna på jorden.

- Musik!! Hur vore världen utan musik. Älskar verkligen musik =P

- Min promenader och djupa samtal med Hannah. De uppskattas mycket även om jag inte alltid visar det. TACK FÖR KRAMEN!!

- Alla storbloggare som aldrig svarar på deras kommentarer!! =(

- Virus på datorn, vem behöver sånt! Tycker det är sjukt irreterande när man får det.

- Vinter! Eller bara att det ska bli mörkt så fort. Tycker snö kan vara skönt.

- Lågkonjukturen!!! Hatar att det är så svårt att hitta jobb för ingen behöver arbetare eller så har de inte råd att ta in fler arbetare.


// Petra


Tävling igen

Nu har Dizzylicious tävling i sin blogg där man kan vinna ett par superfina örhängen. Klicka på bilden nedan för att komma till hennes blogg!!   


// Petra


Ni har väll inte glömt min tävling??

Ni kan fortfarande anmäla er till min tävling där ni tävlar om en goodibag, med bla en parfym och en film i.

Klicka på bilden på goodibagen här under för att komma till inlägget där ni ska anmäla er!! =)
//Petra


Resultatet på browniesen (?)

Som sagt så bakade vi ju brownies igår kväll så jag tänkte passa på att lägga in lite bilder på det. Enjoy!!

 
Smält matfettet, ha inte för hög värme så att det bränns utan det ska bli så här lite gul aktigt.

 
Sen slänger ni i de torra ingredienserna, när ni vispat ned äggen några minuter =)

 
Vispa smeten och häll sedan över det i en långpanna. Mums! =P

 
Sätt in den i ugnen och sen efter 20-30 min tar ni ut den. Voila!! ( Hålet är där för jag råka sätta i gaffeln helt ner när jag kände om den var klar) =P

Lycka till med era brownies nu!!

// Petra


Nähä då funka inte det

Såg precis att när jag mobilblogga igår så kom det inte in, skumt =/ Får testa idag igen senare och se om det går. Igår kväll så såg Hannah och jag på "Prinsen och jag", jag har sett den typ två gånger innan och jag kan ju inte direkt säga att den hamnar bland min topp tio lista på bästa filmer direkt. Vi bakade eller Hannah bakade brownies igår hehe ja på kvällen när de andra lagt sig =P
Alltid när jag står och ser på när andra lagar mat eller bakar så blir jag så nervös för jag vill helst göra det själv. Som igår när Hannah skulle kläcka två ägg. Det så helt osäkert ut och man var nästan 100% säkert att det skulle komma ner skal i smeten men hon lyckades undvika det hehe =)

Idag ska kusinvitamin komma hit så ska vi passa henne för båda hennes föräldrar jobbar kväll idag och det ska bli så roligt. Ska höra med Hannah om hon vill följa med ut på en runda eller något, med Flisan då alltså =/
Vad ska ni själva göra idag? Några planer??

Ha d´goodi!!

//Petra


Brownies

Hehe nu på sistone har min lilla syster Hannah plötsligt börjat baka =O Jag är verkligen chockad hehe. Idag ska hon ge sig på att göra brownies, undrar hur de blir och om hon gjort framsteg sen sist hon gjorde såna då hon nämligen brände det smälta smöret =)
Ja, jag vet att det är rättså sent för att baka men ni känner inte oss. Nu ska jag strax ner och borsta mina tänder så jag inte rör brownisen =)
Receptet vi nog ska använda är detta:

100 gram smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vanillin
1/3 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
Några valnötter

Garnering:
Florsocker

Gör så här:
Rör matfettet och sockret poröst. Tillsätt därefter ett ägg i taget och rör en stund emellan varje ägg. Blanda i vanillin, bakpulver, kakao och vetemjöl. Hacka valnötter och lägg i om ni vill ha.
Bred ut smeten i en välsmord liten långpanna. Smeten ska vara 2-3 cm tjock. Grädda i 20 min på 175 grader. När kakan är klar låt den svalna och därefter skär den i fyrkanter och sikta över florsocker.

Lycka till!!

// Petra


090909- Jag skulle vilja hissa alla er positiva och glada läsare som alltid får en på bättre humör. Era positiva kommentarer kan göra en dålig dag bra igen.

- Alla bloggar som skriver vettiga saker och inte trycker ner andra i era bloggar.
- Jag skulle vilja dissa alla er bloggare som använder era bloggar på ett dåligt sätt där ni bla trycker ner alla andra människor och är dåliga förebilder för alla yngre och äldre läsare ni har.

- Folk som dömer människor utan att lära känna dem. Tro inte ni är bättre än andra när ni gör så!!

// Petra


Mobil blogga

Visst hade det varit underbart om man kunnat mobil blogga?? Jag tycker det i allafall och om jag kunnat det så hade det definitivt blivit fler inlägg dessutom.
Strax ska Hannah och jag ge oss ut på vår dagliga löpningsrunda, jag sitter och funderar på om jag ska springa 2,5:an idag, men då kommer det nog bli ensam i allafall för Hannah lär ju aldrig göra det (?) och det är inte för att hon inte skulle orka utan det beror nog på andra saker för JAG VET att hon lätt klarar det!!
Just det, jag skar ju upp mitt ringfinger igår och det gör så jäkla ont idag fortfarande, jag har bra läkningskött så det är ju snart förbi men just nu så vill ni nog inte vara mig hehe =P
Är det någon mer än jag som känner att det börjar bli höst nu?? Jag känner det för jag har börjat använda min vinterjacka när vi går sista rundan med hunden på kvällen och annars så har jag bara en munkjacka eller t-shirt så det är verkligen skillnad.

Men nu ska jag dra så ni får ha det så bra!!

// Petra


Något ska stå här

Vad ska man skriva egentligen??
Usch, vet inte alls vad jag ska skriva =/ Idag skulle Frida testa att laga mat igen här hemma, det blev piroger. Låter gott, men det kunde varit bättre tycker jag, hon fick i rent för mycket vaten i fyllningen och då kan ni ju själva fatta vad som blev fel =P
Martina köpte en spikmatta också idag som jag testade och det var ju ingen höjdare direkt, gjorde ont som faan rent ( ursäkta språket!! ) Imorgon ska jag och Hannah dra ut och springa igen och jag hoppas jag får ut henne på en längre runda denna gången, annars får jag själv springa det, fast det är tråkigt att springa själv =)

Min tävling pågår i några dagar till så passa på att anmäla er om ni inte redan gjort det!!

Nu ikväll ska jag nog se på Oc, om jag hittar den jäkla dvd:n, undrar var jag lagt den =/
Som ni märker så kan jag vara ganska glömsk av mig, inte bra det hehe.....

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi imorgon!!

// Petra

                


Ta det som det kommer

Jag ville bara säga att jag ska lämna in min dator på koll för den är nog utsatt av virus så det kommer inte ske några uppdateringar om jag ej hittar en dator förstås, så ni får ha tålamod med detta.
Annars idag var jag ute och sprang med  Hanzi och det gick superbra efter det körde vi lite aerobics. Frida lagade middag idag, spagetti och köttfärsås, supergott!!

Nu ksa jag ut och cykla en runda! Ni får ha det så bra!

// Petra

Powerwalk med syrrorna!! (Stavning?? ) =P

Hehe det lät konstigt och ser konstigt ut att stava syrrorna så, stämmer det verkligen med stavningen??
Men i allafall till saken. Nu ikväll stack vi ut och promenerade en runda, jag gick 2,5km medan de andra väntade till jag kom till dem. Vi gjorde även lite olika tester på våra gångar hehe. Hannah och jag går fortast av hos sen kommer Frida och Martina efter, typ lika snabba. Det blir aldrig riktigt powerwalk när de två sniglarna hehe =P, är med Hannah och mig ute men skönt är det.
Idag mätte vi oss igen och nu har jag sammanlagt sen vi börja mäta oss gått ner 50cm därav typ 12cm på midjan wiho så jäkla bra!! =D
Nu ska jag in lite på facebook och lyssna på musik, sen blir det sängen. Imorgon ska jag fan slå mitt rekord på springningen =P Längtar!!

Ni får inte glömma min tävling, ni kan fortfarande anmäla er och vinna denna fantastiska goodiebag här nedan!!


         
Där vinsten bla är en parfym och film?? Anybody who´s intressted? (stavning)

Ha en bra kväll!!

// Petra


Virus på datorn!!

Som ni märkt så har jag inte kunnat uppdatera på någon dag och det har berott på att jag inte kommit in på blogg.se för vår stationära dator är nog drabbat av ett virus. Men nu har jag äntligen hittat en dator så då passar jag på att slänga in ett inlägg. Jag ska även ladda ner bilder från igår när vi firade våra föräldrars bröllopsdag med mysig middag, efterrätt och film.
Nu i veckan blir det hård träning, ska försöka styrketräna minst tre gånger denna veckan också, man behöver ju muskler ;)
Vi håller på med middag där nere just nu så jag få se om det behövs dukas, annars så är det väl bara att sätta sig vid färdigt bord eller hur man brukar säga hehe :)

Vad har du gjort i helgen? Något roligt??

Ha det bra och ta hand om er!!

// Petra


4/9-09

Godmorgon på er alla!!
Nu snart ska Hannah och jag gå på aerobics och det kommer säkert bli jobbigt, man orkar knappt hålla ögonen öppna just nu =P Senare under dagen så ska vi ju även ut på vår ordinarie löpar runda, känner inte alls för den iheller =(
Jag hör Hannah inne i henne rum just nu och hon ser på Vakna med the voice, man kanske ska gå in och kolla med henne innan vi sticker iväg?
Vad ska du hitta på med idag? Tränar du något om dagarna??

Oj, nu hörde jag att det var dags för rapattack!!

Ni får ha det så bra!!

// Petra


Sängen väntar

Nä, nu ska jag gå och lägga mig. Hade tänkt föraöka komma upp i tid imorgon så man inte sover bort halva dagen. I helgen så har vi stora planer på gång så det ska bli super roligt. Kusinvitamin ska övernatta hos oss imorgon så det är också roligt.
NI SOM VILL VARA MED I MIN TÄVLING KAN FORTFARANDE DET, KLICKA HÄR BARA!!

// PetraHemlagad pizza

Idag så satte jag igång med middagen, det blev hemlagad pizza, mums!! =P
Jag tog bilder steg för steg så här kan ni få se hur jag gjorde pizzan!!Först knåda jag ihop en deg, by the way så kom jag på att jag HATAR att göra deg!!!!!

 
Sen stekte jag upp skinkfärs som jag la på pizzan. Skivade även paprika som jag la på.

 
Hachad lök också och lade på.

Så här gick processen till.


Jag började rulla ut degen så den var rätt tunn och oval formad. Sen bredde jag ut ketchup så det täckte ända ut i kanterna så pizzan inte blir torr och så lätt bränd.


Jag strödde på lite riven ost i botten.


Ovan på osten så strödde jag på lök.


Efter löken så åkte paprikan på.


Det stekta skinfärsen åkte på efter paprikan. Jag strödde på lite ost oven på skinfärsen men det glömde jag ta bild på.


När jag tog ut den så såg den ut så här. Mums med hemlagad pizza!!

Nu åskar det och öser ner regn så jag får se om jag sätter mig och glor lite på tv, tänkte ta en powerwalk, men vill helst inte i regnet =)

GLÖM INE MIN TÄVLING MED SUPERFINA PRISER!!

// PetraContemporary

Mia Michaels är med och koreograferar danser i So you think you can dance och denna omgången lyckades hon igen. Mitt favorit nummer var av henne, även så förra omgången.
Denna koreografi hon gjorde handlar om beroende och det rör en verkligen.
Kika på denna underbara video!!
Sov gott alla!!

// Petra

(GLÖM INTE MIN TÄVLING!!! KLICKA HÄR!!!)


Vinn en goodibag!!

Ni vinner denna goodibag som innehåller: 

 

Mitt favorit smink:
Maxfactor Masterpiecemax
Isadora Colormatic eye pen
Isadora Express star gloss lipgloss

Dvd filmen : Dagboken
Bodybutter (Olive)

Min favoritparfym:
Jennifer Lopez " Live"

Till en summa av 1050kr!!

Tävlingregler:
- Skriv en kommentar om varför just DU ska vinna
- Har du blogg, skriv ett inlägg om tävlingen och skriv med länken till inlägget.


Glöm inte skriva er hotmail adress så jag kan kontakta vinnaren. Jag kommer dra lott om vem som vinner så är det mest rättvist. Ni behöver inte ha blogg för att kunna vara med och tävla!!

                        Tävlingen avslutas: 15 September

Lycka till!!

// Petra


Bilder från cykelturen!!

Här ska ni få lite bilder från min, Fridas och kusinvitamins cykeltur!!


 
Dagens outfit: Haremsbyxor, blå/vit tröja                    Jag
och blå munkjacka.

 
Söta Frida med cykel!! <3                                 Kusinvitamin med cykel!!

 
                        Lekplatsen hemma hos kusinvitamin

 
Jag tar fart på Flisan på däcken ovan             Jag klättrar på trappan =)

 
Sen hade vi drickepaus!                                Sen cykla vi vidare

 
Sen hittade vi en rolig manick. Någon som vet vad denna heter?? Snurr sak??

 
Frida och Felicia i tunneln                                        Jag och Felicia i tunneln!!

 
Flisan åker rutchkanna                                                  Frida högst upp i tunneln

 
Suddig bild på Frida och mig ( Flisan tog den)      Sen cyklade vi hemåt

        
                           Solen på nedgång

Detta gjorde jag nu ikväll. Vad har ni hittat på med??

Senare ikväll eller imorgon så kommer jag starta en tävling här i bloggen så håll utkik!!

// Petra

Bilder på ingång!!

Just nu håller jag på att ladda över lite bilder jag tagit nu under cykelturen, så kika in om en liten stund och kolla på dem!! =)

// Petra


Usch för cigaretter!!!Såg denna video hos Stina Lee och känner att jag också måste visa den, hoppas folk vekligen tänker efter innan de tar en cigg!!

// Petra


----------

Nu ska jag duscha och sen drar jag ut och promenerar lite eller något annat. Ska höra om någon annan vill hänga med mig. Kanske ska cykla en runda? =/ Who knows! =)
Ikväll blir det bilder som kommer in som jag tagit under dagen, inte många, men ändå! =)

Nu ska jag fråga om kusinvitamin vill följa med så jag återkommer ikväll!! =)

// Petra


Tandläkaren

Usch, fy vad jag hatar tandläkare. Är det någon annan som håller med mig. Min lillasyster ska dit idag och jag tackar gud till att det inte är jag. På sista tiden så har jag inte haft en tandläkare mer än en gång för alla har typ slutat (det beror inte på mig) och det är så irreterande. Den jag hade nu sist var riktigt kass, hon snackade inte och hon kollade inte hela munnen utan fixade bara det jag skulle få fixat, kass som fan!!!

Men nu ska jag käka så jag återkommer sen!!

Ha d gött!!

// Petra


090901

Solen skiner och då är man alltid lite extra glad. Strax ska jag sticka ut och promenera en runda med min musik i öronen, så skönt. Idag måste jag även tvätta lite så innan jag sticker ut så åker första lasset in i tvätten.
Vad ska ni hitta på med idag?

Ha det så bra och sköt om er!!

// Petra


RSS 2.0